Ideer Til Friske Desserter


Ideer Til Friske Desserter

Man skiller gjerne mellom hverdagsmåltider og festmat. De fleste måltidene man spiser er enkel og raskt mat, som man trives godt med. Hverdagsmaten blir raskt en rutine, og man lærer seg noen favoritter som man gjentar.

Andre dager passer det bedre med festmat. Dette er gjerne i sammenheng med høytidsdager, bursdager eller andre begivenheter, men også i sammenheng med at man får gjester på besøk.

Noe som gjerne hører til festmåltidene, mer enn hverdagsmåltidene, er nettopp desserten. Det finnes mange ideer til dessert som både er søte og friske i smaken.

Brownies med Iskrem

Brownies med iskrem er en god dessert. Brownies er en slags sjokoladekake som er litt seigere enn de klassiske skuffkakene. Brownies kan gjerne serveres nystekte, sammen med litt vaniljeis.

Som dessert er brownies relativt lett å lage, da det finnes mange gode halvferdige varianter i butikkhyllene. Sammen med desserten kan man også tilføre jordbær og sjokoladesaus.

Puddinger

Det finnes flere ulike puddinger som passer godt til å bruke som dessert. Mine favoritter er karamellpudding og sjokoladepudding. I denne kategorien finner du også desserter som panna cotta og creme brulee.

Creamy Chocolate Pudding
Snart helg og du lurer kanskje på om du skal lage noe ekstra godt til dessert? Da kan jeg anbefale "Creamy Chocolate…www.detsoteliv.no

Ved siden av karamellpudding og sjokoladepudding finner du også puddinger med smaker av appelsin, vanilje, mocca og annet.

Friske Bær med Vaniljesaus eller Iskrem

En annen god dessert er friske bær med vaniljesaus eller iskrem. Her kan man benytte enkeltvis jordbær, blåbær, rips eller solbær, eller eventuelt servere en skogsbærblanding med ulike bær blandet.

Dessert | FRUKT.no
Spiser du frukt og bær til dessert, kan du spise dessert hver dag. Dessert er en søt og god avslutning på middagen. Vi…www.frukt.no

Å spise bær er meget sunt, og noe vi gjerne får i oss alt for lite. Sunnheten kan nøytraliseres med en god porsjon iskrem eller vaniljesaus.

Kakestykke

Som alternativ kan man også servere et kakestykke. Kake og kaffe er en klassiker og det finnes mange kaker å velge mellom. Hva med ostekake med gelelokk, gulrotkake, marsipankake eller bløtkake, sjokoladekake, eplekake og annet.

Dessertskåler - Nydelige Skåler fra Rosendahl og Iittala
Valg av dessertskåler kan ofte matche serviset man vanligvis benytter til penere middager. Dette er dog ikke nødvendig…www.kjokkenutstyr.net

Når man skal velge hvilken dessert man ønsker å servere, kan det være lurt å se an publikum. Dersom du har mange mindre barn på besøk vil nok de søtere og enklere dessertene falle bedre i smak, men om du har mer voksne gjester passer det kanskje bedre med et kakestykke med litt smaksvarianter.